maandag 16 januari 2012

Hadden we nog maar een Voice-kandidaat

De secties Achterhoek en Liemers van dg.nl hebben het afgelopen jaar qua aantal unieke bezoekers en pageviews een enorme groei doorgemaakt.

'Mijn' secties staan daarin overigens niet alleen; Gelderlander-breed zitten de bezoekcijfers stevig in de lift.


Elke ochtend krijgen de onlineredacteuren de bezoekcijfers van de vorige dag toegemaild. Die cijfers schommelen wel wat van dag tot dag, afhankelijk van het nieuwsaanbod, maar doorgaans mogen we op werkdagen niet klagen over de pageviews.

Het weekeinde echter blijft een probleem.

Om te beginnen is er dan minder nieuwsaanbod, waardoor de site toch wat minder vaak wordt ververst dan door de week. En wat ook niet meehelpt: in het weekeinde hebben mensen wel wat anders te doen dan te surfen op internet. Met het kind naar voetballen, familiefeestje, uitgaan: u kent het wel.

Afgelopen weekeinde had ik dienst (dat kan gelukkig gewoon thuis) en het was weer schrapen geblazen. Alleen de brand in Winterswijk en de tatoeage-actie in Zevenaar, beide ook op de voorpagina van de site geplaatst, zorgden voor wat extra verkeer.

Met enige afgunst dus gekeken naar de Arnhemse collega´s, die qua bezoek door het dak gingen met een steekpartij en de aftocht van Wouter Vink uit The Voice of Holland. (Het is ze trouwens gegund, hoor)

Had 'onze' Marieke Dollekamp eigenlijk niet wat beter haar best kunnen doen bij The Voice?

1 opmerking: