maandag 20 februari 2012

Iedereen blij met de Gelderlander-app

De timing leek perfect. Twee dagen nadat uitgeverij Wegener de inmiddels veelbesproken 'digital first'-strategie bekendmaakte, lag opeens de langverwachte Gelderlander-app in de App Store en de Android Market.

Helaas. De ogenschijnlijk ingenieuze planning was het gevolg van (on)gelukkig toeval.

De app had er weken geleden al moeten zijn, maar vlak voor de lancering werd een vervelende bug ontdekt en moest de app terug naar de maker. Dat schijnt daarna nóg een keer gebeurd te zijn.

Vervelend, maar dan heb je ook wat.Sinds de release, afgelopen vrijdag, is de app voor beide platforms verheugend vaak gedownload. En dat niet alleen: de waarderingen zijn zonder uitzondering hoog, de reacties enthousiast.

Terecht, lijkt me, want onze eerste mobiele applicatie werkt uitstekend.  De navigatie is helder, de presentatie van het nieuws kan naar eigen believen worden ingesteld, de integratie met Facebook en Twitter werkt prima, en het gaat allemaal ook nog eens razendsnel.

Niet verwonderlijk dus dat we niet alleen in de beide online-winkels, maar ook via Twitter de nodige complimenten binnenkrijgen.

Perfect is de app overigens nog niet. Ik zie nog wel wat verbeterpuntjes, maar de verwachting is dat die vrij snel doorgevoerd kunnen worden. Mocht u in de tussentijd nog mogelijke verbeteringen zien, dan hoor ik die graag!

Deze eerste app is vooral bedoeld voor gebruik op de mobiele telefoon, maar werkt ook prima op de iPad, al ziet-ie er daar nog wel wat korrelig uit.

Binnen enkele maanden gaat er echter ook een aparte app voor de tablet komen.

Die app is nog volop in ontwikkeling. Maar wie een idee wil krijgen kan vast hier de iPad-app van onze Deense zusterkrant Berlingske bekijken.

Download hier de Gelderlander-app voor de iPhone.
Download hier de Gelderlander-app voor Android.
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten