woensdag 7 maart 2012

De Onliner gaat verhuizen

Dit is een bijzondere editie van De Onliner. Het is namelijk de eerste en meteen de laatste die op twee verschillende platforms verschijnt: op blogsite blogger.com én op de nieuwe Facebook-pagina van de editie Achterhoek van De Gelderlander.

De Onliner gaat namelijk verhuizen. Na twee maanden onderdak in een echte bloggerscommunity, ontstond de behoefte de ongeveer drie maal per week verschijnende weblog onder te brengen in een duidelijker Gelderlander-omgeving.

De nieuwssite was daar niet de meest voor de hand liggende plek voor.

Alles viel op zijn plek toen de Arnhemse collega's hun eigen Facebook-pagina openden en wij zagen welke aanvullende mogelijkheden dit biedt op de normale nieuwspresentatie.

En zo viel alles samen: enthousiasme over een nieuw podium voor onze content, en tegelijkertijd de mogelijkheid om De Onliner beter te integreren in De Gelderlander.

Ons nieuwe Facebook-account is overigens de derde van onze redactie.

Eerder al ging de algemene pagina van De Gelderlander in de lucht, met daarop het opvallendste nieuws uit ons hele verspreidingsgebied.

Na Arnhem is nu dus ook de Achterhoek vertegenwoordigd op het grootste sociale netwerk, overigens twee jaar nadat we actief werden op Twitter.

Kortom: dag Blogger, hallo Facebook!

Gaat u mee? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten