maandag 23 januari 2012

Editie Liemers zwaarder getroffen dan Achterhoek

Toeval bestaat niet, lijkt het soms. Dacht ik op zondag: ach, laat ik eens over onze online-krant schrijven, zien we ons een dag later genoodzaakt die gratis aan te bieden wegens een Wegenerbrede storing. Dit ter compensatie van de noodedities die maandagmorgen in de brievenbus lagen.

En zo heeft elk nadeel zijn voordeel. Iedereen kan vandaag de online-krant lezen, ook al had ook dat enige voeten in de aarde. Iets later dan beloofd ging het slagboompje (de betaalmodule) voor de online-krant weg, maar nu is-ie dan toch gratis te lezen.



Ondertussen balen we natuurlijk wel van de storing die alle Wegener-kranten zondagavond trof. Het is de vierde grote storing binnen relatief korte tijd, en zoals Han van den Berg van Wegener maandagmorgen op Radio 1 liet weten, troffen die storingen verschillende onderdelen van het het omvangrijke en uitermate complexe netwerk van de uitgever. Dat maakt het doorvoeren van structurele oplossingen kennelijk lastig.

Het goede nieuws is dat onze editie Achterhoek bijna geheel is verschenen zoals de bedoeling was. Alleen de RTV-pagina's ontbraken.

De editie Liemers is zwaarder getroffen. Daar ontbraken enige verhalen uit de regio, in plaats daarvan kregen de lezers Arnhems nieuws.

Maar zoals gezegd: hier kan iedereen zien hoe de krant bedoeld was.

En het interview op Radio 1:



UPDATE (13.44 uur): Sportredacteur Roy Hammink maakt me er terecht op attent dat in de editie Achterhoek niet alleen de RTV-pagina's, maar ook enkele regionale sportpagina's zijn komen te vervallen. Dat wordt dinsdag goedgemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten