dinsdag 31 januari 2012

@dgachterhoek viert feest!

Het is u misschien ontgaan, maar het Twitter-account @dgachterhoek heeft gisteravond een mooie mijlpaal bereikt: de 10.000ste tweet. In de 10.001ste tweet heeft collega Rick Aalbers, die op dat moment dienst had, nog even de aandacht gevestigd op dat fraaie jubileum.

Die tweet was exemplarisch voor hoe we Twitter tegenwoordig gebruiken: niet alleen als online-etalage voor ons nieuws, maar ook als middel om interactiviteit te bevorderen.



Dat dat werkt, blijkt uit de reactie die prompt kwam van volger @franklambertz. Hij was benieuwd naar het gemiddeld aantal tweets per dag, en dat heb ik voor het slapen gaan maar even voor hem uitgerekend. Ik kwam op 13,97 tweets per dag, maar het rekenwonder Twopcharts corrigeerde me deze morgen door uit te komen op precies 14.

Twopcharts leerde nog iets anders: het gemiddeld aantal tweets per dag mag dan 14 zijn, gerekend over de laatste 3200 tweets (het maximale aantal dat Twitter kennelijke laat inzien) ligt dat gemiddelde aanzienlijk hoger: 24,3.

Dat zegt veel over hoe we ons ontwikkeld hebben sinds het twitteraccount bijna twee jaar geleden werd geopend. Twitterden we dat eerste jaar bijna uitsluitend de nieuwsberichten uit onze RSS-feed, sinds de aanstelling van twee 'dedicated' onlineredacteuren (januari 2011) is niet alleen het aantal nieuwsberichten maar ook het aantal oproepjes, antwoorden op reacties, handmatige updates etc. enorm toegenomen.

Ik heb even de proef op de som genomen met onze tweets van gisteren, een heel normale maandag.

In totaal hebben we die dag zelfs 33 tweets geplaatst. Tweederde (22) daarvan waren automatisch gegenereerde nieuwsberichten, en verder 6 reacties op vragen of tweets van anderen, 3 mededelingen, 1 update en 1 oproepje.

Kortom, over die volgende 10.000 gaan we echt niet nog eens twee jaar doen.

Maar eerst op weg naar de volgende mijlpaal: de 4.000ste volger. Nog 145 te gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten