woensdag 11 januari 2012

Waar is de politie als je haar nodig hebt?




Oh, wat waren we weer snel gisteravond.

(Even tussendoor: normaal werk ik in Doetinchem aan de secties Achterhoek en Liemers van dg.nl, maar gemiddeld om de zes weken mag ik een week avonddienst draaien op het hoofdkantoor in Nijmegen. Daar hou ik dan alle twaalf editionele secties bij. Deze week is dat ook het geval.)

Om kwart over negen werd in de Nijmeegse wijk Malvert een tankstation overvallen. Enkele minuten later liet de politie een sms-alert en een tweet uitgaan met het verzoek uit te kijken naar een circa dertigjarige, gekleurde man.



Kennelijk had de politie de hulp van het publiek nodig. Die pet past ons allemaal, dus wij deden onze duit in het zakje met een snel, eerste bericht op de sectie Nijmegen van onze site.

Meer informatie dan de tweet was er op dat moment nog niet. Maar als bron is de politie natuurlijk wel betrouwbaar, zodat er in ieder geval een bericht gemaakt kon worden.

Een uurtje later kwam de politie met een update via sms en Twitter: de man zou een zwart jack dragen met achterop in witte letters het woord 'Iceberg'. Ook was er een vermoeden over de vluchtroute van de verdachte.

Bericht aangepast.

En toen bleef het stil.

En er waren nog zoveel vragen. Had de man inderdaad alleen gehandeld? Was er geld buit gemaakt? Was er een wapen gebruikt? Hoe was de man gevlucht?

Omdat die informatie niet ter plekke kon worden verkregen, belde onze verslaggever rond kwart over elf met de politiewoordvoerder van dienst. De overval was immers al twee uur achter de rug, dus op de meest relevante vragen zouden toch wel antwoorden te geven zijn.

Het resultaat? Gemopper dat we belden, het onderzoek was nog aan de gang, en verder moesten we het maar doen met de getwitterde informatie.

En dus ging ik naar huis met achterlating van een bericht dat meer vragen opriep dan informatie gaf. En dat voelt nooit fijn.

Politie en pers: soms gaat het goed samen, maar heel vaak ook niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten