donderdag 19 januari 2012

Waarom er soms niet gereageerd kan worden

Maandagmorgen werd bekend dat de wethouders Gerard van Balveren en John Haverdil van de gemeente Oude IJsselstreek door het radioprogramma PremTime zijn genomineerd voor de titel 'Patjepeeƫr van het jaar'.

Volgens het programma hebben de wethouders zich rond de financiering van de DRU Cultuurfabriek schuldig gemaakt aan verspilling van belastinggeld en het achterhouden van informatie.



Beide wethouders waren maandagmorgen te gast in de uitzending, onze verslaggever Gerco Mons was ook van de partij. U kunt de uitzending hier terugluisteren.

Direct na het bekend worden van de nominatie maakte ik een bericht voor de site.

Nou weten we, dat als we een bericht over een politieke kwestie in Oude IJsselstreek (net zoals Aalten trouwens) plaatsen, de reacties bij het verhaal meestal niet van de lucht zijn.

Om dat moddergooien te vermijden, zetten we mogelijkheid om te reageren dan ook nog wel eens uit. En nu, met een niet zo'n aardig woord in de kop van het verhaal, lag dat helemaal voor de hand.

De onmogelijkheid om te reageren leidde die avond tot een levendige discussie op Twitter, met als hoofdrolspelers onze redactiechef Eelco van den Heuvel, en het Doetinchemse raadslid Bennie Vonk.

Die discussie wil ik u niet onthouden:
(mocht de feed niet zichtbaar zijn, klik dan hier)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten