vrijdag 10 februari 2012

Van het ene record naar het andere

Gisteren was er taart op de redactie. Voor de kenners: van bakkerij Kaspers in Doetinchem.

De taart was een sympathiek gebaar van onze hoofdredacteur, die maar wat blij was met onze prestaties over januari.

Deze week werden de bezoekcijfers aan dg.nl bekend, en in januari hebben we Gelderlander-breed alle mogelijke records gebroken.

Unieke bezoekers, pageviews: bijna alle secties scoorden niet eerder zo goed als in de eerste maand van 2012.



De Gelderlander is daarmee niet alleen in papieren vorm de grootste regionale krant van Nederland, maar ook digitaal.

Ook 'onze' secties deden het in januari uitstekend. Het oude record voor de pagina Liemers stamde nog uit januari 2011, de maand waarin bij Zevenaar twee treinen op elkaar klapten. Het aantal clicks uit die maand werd heel 2011 niet overtroffen, maar de afgelopen maand was het dan toch zover. Mede dankzij de tragische brand in Babberich, vermoed ik.

De sectie Achterhoek had in januari niet zoveel schokkende incidenten te melden, maar verbeterde het oude record van november 2011 wel met 150.000 pageviews. De sectie en de berichten werden in totaal 1.603.906 keer bekeken.

Om een idee te geven van de ontwikkeling: in januari 2011, toen De Gelderlander met 'dedicated' onlineredacteuren begon, telden we op Achterhoek nog 1.188.183 pageviews.

Terwijl we gisteren aan de taart zaten, gebeurde er trouwens nog iets wonderlijks. De Arnhemse collega's plaatsten een opvallend bericht over inderdaad nogal mysterieuze cirkels op het ijs van de vijvers in het Openluchtmuseum.

Dat bericht werd direct héél erg goed bekeken, maar toen ook de landelijke media het bericht overnamen, inclusief link naar het Gelderlander-bericht (alleen daar was immers dé foto te zien), gingen de kijkcijfers pas echt goed door het dak.

En zo zou dat ene bericht zomaar een belangrijke rol kunnen spelen bij het vestigen van een nieuw record in februari.

Ik zou de taart maar vast bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten