zondag 15 januari 2012

Nee, wij speculeren niet over brandstichters


Stel. Er ontstaat brand in uw woning. Gevalletje kortsluiting in de oude televisie op de slaapkamer. Uw huis brandt niet helemaal af, maar het scheelt niet veel.

Omdat u verzekeringsadviseur bent en uzelf dus vast goed hebt ingedekt, roept een ramptoerist in een jolige bui: 'Hij heeft het natuurlijk zelf aangestoken'.


Een medewerker van een regionaal opererende website hoort dat, denkt 'Zo, dat is mooi nieuws!', en plaatst het op internet. Met de toevoeging: 'volgens onbevestigde berichten', want als het later niet blijkt te kloppen, dan is het natuurlijk niet de schuld van de schrijver.

Als bewoner heeft u dan niet één probleem (een afgebrande woning) maar opeens twee (u staat er mooi op bij de buurt, want waar rook is, daar moet wel vuur zijn). Kortom: u bent niet te benijden,

Geen idee of het allemaal zo gegaan is. Maar het zou kunnen.

Vrij snel na de eerste melding op Twitter van een woningbrand in Winterswijk, gisteravond, plaatste ik een bericht op onze site. Meestal wordt na verloop van tijd wel duidelijk hoe een en ander is afgelopen, maar nu bleef het wel erg stil (waar heb ik dat toch eerder geschreven?)

Dat was merkwaardig. Het voedt het idee dat er aan de Ligusterlaan in Winterswijk inderdaad iets raars is gebeurd, waarover politie en brandweer voorlopig liever even zwijgen, hangende het onderzoek.

Tegen middernacht plaatste Achterhoekers.com het gerucht dat de bewoner de brand zelf zou hebben gesticht. Als dat zo is, dan is dat inderdaad opvallend nieuws. Maar we weten het niet. En Achterhoekers.com ook niet.

Ons eigen bericht kon ondertussen wel een update gebruiken. Maar speculeren, dat doen wij niet. Niet in de krant, en ook niet op de site.

Ik had misschien een linkje naar Achterhoekers.com kunnen plaatsen, maar dat was ook weer zo laf geweest (wij zeggen het niet, maar zij!)

En dus bleef er een nogal onaf bericht op onze site staan. Soms is dat even niet anders.

(Maar hopelijk later vandaag toch wel een update...)

UPDATE (11.20 uur): Nu hebben we een bevestiging!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten