maandag 6 februari 2012

Tussenbalans bij een jubileum

Geheel onopgemerkt heeft De Onliner afgelopen zaterdag z'n eerste jubileum beleefd. Precies een maand geleden publiceerde ik de eerste blog, onder het motto 'We zien wel wat ervan komt'.

Tijd dus voor een tussenbalans. Als trouwe lezer van De Onliner heeft u daar immers recht op.



In die maand zijn er 26 afleveringen van De Onliner verschenen. Dus bijna elke dag.

Dat valt me niks tegen. Vaak beginnen mensen met veel enthousiasme aan een webblog, maar neemt het enthousiasme en daarmee het aantal blogs daarna snel af. Ik heb daar vooralsnog geen last van. Er is ook zoveel te vertellen!

In die maand is De Onliner (stand van zaken maandagmorgen 9.26 uur) 3.166 keer gelezen. Dat lijkt een mooi aantal, en dat is het misschien ook wel.

Maar omgerekend zijn het er maar 122 per blog. Gezien het feit dat de updates ook via de twitter-accounts @dgachterhoek en @dgliemers (samen goed voor 5.486 volgers) worden gecommuniceerd, valt dat toch wat tegen. Maar er zit gelukkig wel groei in.

Het best gelezen verhaal was de blog over het twitter-gedrag van de directe collega's en hun influence-scores. Dat werd maar liefst 246 keer gelezen en lokte ook zeven reacties uit. (De collega's zijn overigens gewaarschuwd: ik ben van plan het onderzoekje maandelijks uit te voeren om het verloop te zien).

Overigens wordt dit verhaal op de hielen gezeten door de blog van gisteren, over het gegoochel met Gelderlander-cijfers op de site Arnhem Dichtbij. Die discussie is ook tot het Arnhemse blogplatform doorgedrongen, hetgeen de relatief goede bezoekcijfers verklaart.

Het slechtst gelezen verhaal was mijn verzuchting waar we toch zouden zijn zonder internet, een inderdaad niet erg flitsend stukje over de geneugten van het wereldwijde web tijdens een vakantie in de Brabantse bossen.

Slechts 24 mensen waren daar benieuwd naar, waarbij zij aangetekend dat voornoemde communicatie via de twitter-accounts toen nog niet aan de orde was.

Dat er op verschillende stukken behoorlijk is gereageerd, doet me deugd en is een stimulans om voorlopig vrolijk verder te gaan.

Het ultieme doel is natuurlijk om De Onliner op de site van De Gelderlander te krijgen; het zou heel goed passen bij de open communicatie met lezers die we ook digitaal nastreven. Maar daar moeten anderen over beslissen.

Tot slot nog een vraag: zou u het leuk vinden als ik hier de collega's ga voorstellen die al die mooie berichten van @dgarnhem en @dgliemers aanleveren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten